About Me

header ads

Розкрутка сайту: з чого розпочати?

 Ви власник нового сайту, який має приємний дизайн, зручну навігацію та корисну для відвідувачів інформацію. Веб-ресурс днями розмістили в Мережі, і ви чекаєте на наплив інтернет-користувачів. Але відвідувачів все нема і немає. Сайт сам себе не просуне, вам потрібно його просунути.


Розкрутка сайту - це заходи, що вживаються для того, щоб про ресурс дізналося якомога більше цільової аудиторії, потенційних споживачів продукту, представленого на сайті.


Базових робіт вже недостатньо, щоб отримувати стабільний потік клієнтів. Хоча буквально 3-5 років тому цього вистачало, щоб навіть у висококонкурентних тематиках вивести сайт у ТОП та отримати клієнтів.


Сьогодні все набагато складніше. Йдеться про трансформацію SEO у SEM (search engine marketing). Пошуковий маркетинг прийшов на зміну традиційної оптимізації, і це закономірно.


Результати пошукової видачі переповнені рекламними оголошеннями (так званою контекстною рекламою), основний трафік збирають саме вони, далі представлені великий агрегатор Google.Shopping, а ще органічну видачу втручені острівці, на кшталт карт і довідників.


Звичайно, сам по собі сайт не буде розкручуватися в Мережі. Йому потрібно допомогти «встати на ноги» і тут потрібні базові роботи, а потім підтримувати та покращувати досягнутий ефект за допомогою регулярного SEO-супроводу.


Найскладніше буде на початку, т.к. сил доведеться вкладати багато, а віддача буде мінімальною. Але з часом все піде швидше та швидше. Розраховуйте мінімум на півроку-рік, коли, можливо, вам не подобається віддача.


Ще варто сказати, що зараз навіть у базовій оптимізації важливий комплексний підхід. Якщо раніше було достатньо купити посилань і трохи оптимізувати, і сайт навіть з жахливим контентом потрапляв у ТОП, то зараз все не так просто. Важливо працювати з внутрішньою оптимізацією, зовнішньою та звертати увагу на поведінкові фактори. І це лише та частина робіт, яка пов'язана із SEO.


Методи розкрутки сайтів допомагають у досягненні 2 взаємопов'язаних цілей:


Підвищити позиції ресурсу у пошукових системах.

Забезпечити надходження цільових відвідувачів на сайт.


Але як же сайту досягти заповітних позицій у Google? Google оцінює загалом бізнес, який стоїть за кожним конкретним сайтом. Можна хоч скільки довго і ретельно вилизувати код, працювати з посиланнями та писати ідеальні тексти, але якщо бізнес сам по собі буде поганий, клієнта ви не знайдете. Тому спочатку робіть бізнес, а вже потім покажіть пошукачам, що вашому бізнесу варто довіряти.

Розкрутка сайту: з чого розпочати?


Дописати коментар

0 Коментарі