About Me

header ads

Як розкручувати сайт перед його запуском

 Так як просування сайту - тривалий процес, що займає місяці, деякі власники бізнесу розуміють, що навіть якщо проект у розробці, чим раніше вони почнуть його просувати, то швидше буде результат після запуску. Адже розробка сайту може зайняти місяць-два, а в деяких випадках півроку і більше, залежно від його складності. За цей час було б добре вже щось зробити щодо просування. Але як правильно підійти до цього процесу?


Уявімо, що вже куплено домен для проекту. Які ми матимемо переваги після запуску сайту, якщо ми почнемо розкручувати його раніше?


Плюси попереднього розкручування сайту


Вік сайту


Вік сайту (час його існування в індексі пошукової системи) є одним із факторів, що використовуються Google для ранжування. Чим старший сайт, тим краще до нього ставляться пошукові системи. Тому краще купити домен заздалегідь і розмістити на ньому якийсь контент, щоб після запуску задуманого проекту він мав уже якийсь вік.


Індексація


Всі знають, що нові сайти входять до індексу пошукових систем не так швидко, як цього хотів би його власник. Звичайна схема життя ресурсу це: покупка домену та хостингу, розробка дизайну, верстка та розробка сайту, потім наповнення контентом, далі запуск, очікування індексації в пошукових системах і тільки в кінці просування та розкрутка. Такий ланцюжок дуже довгий і оптимізувати його можна лише скоротивши час виконання кожного етапу або поєднавши кілька етапів в один. Якщо почати розкручувати сайт заздалегідь, то після його запуску вже не буде потреби очікувати його індексації в Google, він вже добре почуватиметься в цих пошукових системах.


Посилальна історія


Посилання, як один із зовнішніх факторів, досі важливі при просуванні сайту в пошукових системах. Пошуковики дивляться посилання, аналізуючи вік, різноманітність та інші моменти, на підставі чого роблять висновок про популярність сайту в мережі. Не потрібно чекати на готовність проекту, щоб почати формувати посилальну історію. Можна починати розміщувати анонси на інших сайтах, у соціальних мережах, можна купити кілька посилань і після запуску сайту все це зіграє плюс для подальшого його просування.


Пропозиції щодо проекту


Якщо створити заставну сторінку, зворотний зв'язок від відвідувачів можна отримувати ще до запуску сайту. Це допоможе отримати нові ідеї, які можна впровадити на якраз проходить етапі розробки. Для отримання зворотного зв'язку на сторінці слід додати форму, де відвідувач може висловити пропозиції чи коментарі щодо вашої ідеї.

Клієнтська база


Крім того, заставна сторінка допоможе зібрати початкову клієнтську базу, якщо у вас комерційний сайт або базу майбутніх користувачів (передплатників) ресурсу/сервісу. Для цього можна залишити телефон або адресу для зв'язку з вами, або форму, де людина може ввести свій email і пізніше отримати повідомлення про відкриття сайту. Людям завжди подобається бути першими, навіть у тому, що називається отримання інформації, використання корисних інструментів, купівлі новинок.


Допустимі помилки


Інтуїтивно розуміючи всі плюси, деякі вебмайстри припускаються помилок при просуванні неготових сайтів. Серед цих помилок можна виділити:


Просування порожніх чи неінформативних сторінок, неготових сайтів


Якщо сайт ще не готовий, не треба його викладати на домен. Помилки в його архітектурі можуть позначитися на появі сміття в індексі пошукових систем, або неоднозначне їхнє ставлення до ресурсу. Пошукові системи не люблять сайти, які перебувають у процесі розробки, оскільки вони не дають позитивного досвіду відвідувачам. Необхідно замислитись про тих людей, які зайдуть на сайт. Ваше звернення буде першим контактом, який вплине на формування ставлення, довіри до ресурсу та майбутні конверсії.


Закриття від індексації


Закривши сайт від індексації, пізніше доведеться довго чекати на його появу в пошукових системах. Нехай він буде односторінковим та відкритим для всіх. Відкриваючи навіть неготовий сайт для індексації, можна отримати перших відвідувачів із пошукових систем. Далі вже завдання контенту сторінки затримати цього відвідувача, взяти у нього контакт чи зворотний зв'язок, почати з ним діалог, оскільки може бути саме він виявиться для вас цінним клієнтом чи партнером.

Єдиний напис із проханням зайти пізніше


Деякі власники сайтів вважають, що подібний напис - «Дуже скоро тут буде такий портал, зайдіть сюди пізніше» мотивує людей зайти на портал пізніше. Якщо ви втратите людину зараз, то наступного разу вона може зайти до вас зовсім не скоро, якщо зовсім не забути. Потрібно дати можливість відвідувачу оцінити ваш майбутній проект, а для цього розмістити корисні для нього посилання (на інші цікаві для нього ресурси), форму зворотного зв'язку, посилання на існуючий та функціонуючий аккаунт у Твіттері або на сторінку у Фейсбуці. Якщо втратити частину аудиторії зараз, то зібрати її знову буде набагато складніше. Цінуйте кожного відвідувача та залишайтеся з ним друзями, які постійно на зв'язку один з одним (соцмережі, email-розсилка, телефон).


Висновок


Як ми можемо бачити, якщо правильно створити заставну сторінку і почати розкручувати її перед остаточною готовністю до виходу сайту у світ, то ми отримуємо безліч переваг, залишаючись тільки в плюсі.


Якщо ви запланували створити новий сайт, купіть заздалегідь домен, створіть односторінковий сайт, розмістіть на ньому звернення до аудиторії, вступіть з ними в контакт, обміняйтеся візитками, відкрийте сайт для індексації, розмістіть кілька зовнішніх посилань на інших ресурсах. Після запуску сайту він буде швидко індексуватися, а до появи нових клієнтів у вас буде можливість працювати з людьми, які вже знають вас.

Як розкручувати сайт перед його запуском


Дописати коментар

0 Коментарі