About Me

header ads

Прискорити індексацію сайту

 Як прискорити індексацію сайту – 18 ефективних способів


Як прискорити індексацію сайту – це питання часто можна зустріти на форумах вебмайстрів. Від індексації залежить дуже багато: позиції сайту в пошукових системах, кількість відвідувачів з них, популярність ресурсу, і, зрештою, прибуток із сайту. Я зібрав способи, які я випробував під час просування сайтів і які дійсно ефективні для покращення та прискорення індексації сайту пошуковими системами.


За спрямованістю всі способи можна розділити на дві категорії – внутрішня оптимізація сайту та робота із зовнішніми факторами. За фінансовими витратами - безкоштовні та платні способи.


Як прискорити індексацію сайту – безкоштовні способи


1. Створіть карту сайту для Google (sitemap) у форматі xml. Для створення html і xml карток для свого сайту скористайтесь онлайн-генератором XML-Sitemaps.com, який безкоштовно обробляє до 500 сторінок. Після створення зберігаєте sitemap в корені свого сайту у форматі xml. Для того, щоб скормити xml-карту пошукової системи Google, потрібно зареєструвати обліковий запис у Сервісі Google Webmaster, а потім в меню Sitemap додати посилання на вашу xml-карту виду ваш_сайт/sitemap.xml. За моїми спостереженнями, після додавання sitemap в Google робот цієї пошукової системи починає частіше заглядати на ваш сайт і краще індексувати його. Крім того, сервіс Google для веб-майстрів пропонує багато корисних опцій.


2. Створіть html карту сайту в одному кліку від головної сторінки, на якій знаходяться посилання на всі сторінки вашого сайту. Якщо сторінок дуже багато, розбийте карту сайту на кілька сторінок. Розмістіть посилання на мапу сайту на всіх сторінках.


3. Реєстрація в каталогах – якщо ви ще не реєстрували сайт у каталогах, то раджу це зробити. Можна реєструвати веб-сайт вручну. Шукати каталоги можна, набравши запит "каталог сайтів" у будь-якій пошуковій системі. Це дуже довгий та трудомісткий процес. Можна придбати програму Allsubmitter з базами каталогів, яка значно полегшує реєстрацію у каталогах. Можна замовити прогін каталогами.


5. Організуйте RSS-трансляцію матеріалів з вашого сайту та зареєструйте вашу RSS-стрічку в RSS-каталогах. Це дозволяє публікувати новини ваших матеріалів на інших сайтах.


6. Напишіть статтю (а краще кілька) та опублікуйте її в каталогах статей. Щоб знайти каталоги статей, просто наберіть “каталог статей” або “додати статтю” у будь-якому пошуковику. У статті розмістіть 2-4 посилання на домашню сторінку вашого сайту або на внутрішні сторінки.


7. Грамотна внутрішня перелінковка дуже важлива для прискорення індексації сайту. Усі сторінки повинні мати 2-3 посилання на головну. Продублюйте меню. Наприклад, якщо у вас горизонтальне меню у верхній частині сайту, продублюйте його в нижній частині. Зробіть додаткові посилання на розділи меню на всіх сторінках сайту.


Розмістіть список із найпопулярніших матеріалів сайту (наприклад, у Wordpress це вирішується плагіном Most Popular), а також список останніх записів. Наприкінці кожної статті зробіть кілька посилань на подібні матеріали. Крім покращення індексації, це збільшить кількість сторінок, що переглядаються на вашому сайті (якщо у вас стоїть Wordpress, то скористайтеся плагіном Related Articles). Намагайтеся у тексті кожної сторінки посилатися 1-2 рази на інші статті вашого сайту.


8. Правило трьох кліків. Зробіть навігацію на сайті так, щоб будь-яка сторінка вашого сайту була доступна не далі, ніж за 3 кліки від головної.


9. Намагайтеся не робити меню, що випадають на скриптах і flash, це ускладнює індексацію сайту пошуковими системами.


10. Додайте сайт у форми додавання пошукових систем.


11. Додайте сайт до рейтингів.


12. Додайте сайт до каталогів.


13. Додайте сайт до соціальних закладок. Великий плюс соціальних закладок у тому, що до них можна додавати внутрішні сторінки сайту. У кожному сервісі потрібно зареєструватися.


14. Напишіть цікаву статтю на вашому сайті, та розмістіть її у сервісах соціальних новин. У кожному сервісі потрібно зареєструватися.


15. Намагайтеся уникати зон .info і .org під час реєстрації домену, оскільки буває, що ПС погано їх індексує.


Як прискорити індексацію сайту – платні варіанти


16. Купуйте посилання на головну або внутрішні сторінки свого сайту (дивлячись, що вам потрібно проіндексувати) на біржах посилань. Це дуже ефективний спосіб. Найшвидше індексуються посилання з головних сторінок сайтів. Чим вище показники ТІЦ та Google PageRank на куплених сайтах, тим краще. Щоб уникнути непорозумінь, рекомендую вручну переглядати сайти, на яких ви купили посилання.


17. Напишіть статтю з посиланнями на свій сайт та опублікуйте її на біржах статей Seozavr, Xmest, Liex. Плюс цього варіанта в тому, що можна швидко знайти багато сайтів і розмістити на них статтю.


18. Напишіть і головне розмістіть статті на сайтах подібної тематики. Знайти веб-сайти, які готові розмістити ваші статті, можна на спеціалізованих форумах. Плюс цього варіанта в тому, що ви платите за розміщення статті один раз.

Прискорити індексацію сайту


Дописати коментар

0 Коментарі