About Me

header ads

10 заповідей SEO-оптимізатора

 У повсякденній метушні, турботах і турботах, якось забувається, що про сайт і його відвідувачів необхідно піклуватися зараз, оскільки потім буде пізно. Тільки час дозволяє оцінити всі можливості сайту та усвідомити, які гріхи були допущені…


10 seo заповідей це своєрідне зведення законів пошукових систем, ось тільки відповідальність за скоєний гріх у кожного – своя: нікому не дано знати до самого кінця, яке майбутнє чекає на сайт.


Згадаймо ці десять заповідей вебмайстрам, дані пошукачами:

10 заповідей SEO-оптимізатора

1. Не порушуй умови використання пошукової системи


Пошукові системи мають свої правила, з ними потрібно ознайомитись, щоб розуміти, що вони очікують від власників сайтів.


— Правила використання ПС Google


2. Шануй хостера свого та реєстратора доменних імен


Без хостингу сайт не може існувати так само, як і без домену. Тому необхідно вчасно продовжувати доменне ім'я та оплачувати хостинг.


Також, зберігайте бекапи (копії сайту) та знаходите хороших хостерів.


3. Не кради контент


Крадений контент погано індексується і слабо ранжується у пошукових системах. Використовуйте унікальний якісний контент. Пам'ятайте також про заголовки!


4. Не плоди дублів сторінок


Використовуйте для кожної сторінки один урл. Доступність сторінки на різні адреси знижує ефективність взаємодії пошукового робота з сайтом, а також є причиною неправильного визначення релевантної сторінки за її ключовими словами. Позбавляйтесь копій, а якщо це неможливо, додавайте канонічний тег rel=canonical для потенційних дублів сторінок сайту.


5. Стережися переоптимізації


Перевищення міри під час оптимізації сайту завжди знижує ймовірність досягнення мети. Уникайте переоптимізації!


6. Не проганяй сайт за каталогами та не використовуй інший спам


Немодеровані ресурси швидко захаращуються і заносяться пошуковими системами в чорні списки. Проганяючи молоді сайти за тисячами каталогів, ви лише шкодите його кармі. Для усталених у видачі, старих сайтів використовувати автоматичні прогони по форумах, блогах та каталогах немає сенсу. Чи не шукайте легких шляхів, посилання, як і довіра, заробляються з часом.


7. Посилайся тільки на добрі сайти


Сайти нагадують людей. Якщо в людини погане оточення (ті люди, з якими вона спілкується), то з нею мало хто захоче взаємодіяти з вищого суспільства. Формуйте правильне оточення, посилайтеся на якісні сайти, це додасть релевантності та додасть авторитету з боку пошукових систем.


8. Почитай 404 сторінку


Неіснуючі сторінки на сайті повинні віддавати 404 код http статусу, це допоможе уникнути дублів.


У випадку, якщо сторінки змінили адресу (існують, але за іншою адресою), необхідно виконати 301 редирект зі старих, щоб не втратити пошуковий трафік, який йшов на ці сторінки.


9. Думай про користувачів, а не пошукові системи


Робіть сайти для людей, адже у результаті ви взаємодієте саме з ними! Google правильно запитує, чи стали б ви створювати сайт, сторінку або її елемент, якби не існувало пошукових систем? Чи приходять користувачі на ваш сайт чи інтернет-магазин не лише з пошукових систем? Обманюючи пошукову систему, імітуючи релевантність непотрібними для користувачів елементами (seo-блоками, переоптимізацією HTML-коду), ви ризикуєте отримати фільтр або бути виключеним з пошуку.


Будьте чесними з відвідувачами. Залучити користувачів на запити, на які ваш сайт не може гідно відповісти, не означає утримати їх.


10. Не замилюй очей на сайт свій


Будьте постійно в курсі, що відбувається з вашим сайтом, як до нього відносяться відвідувачі та пошукові машини. Для цього використовуйте панель для веб-майстрів, а також встановіть на сайт систему веб-аналітики, щоб перевірити ефективність окремих сторінок або елементів.


І ще раз, думайте про людей. Пам'ятайте, що позиції в топі це не кінець, а лише початок!


Насправді дотримуватися всіх 10 заповідей SEO-оптимізатора не так вже й складно. Треба просто любити, пошукові системи, сайт свій і відвідувачів, що на нього зайшли.

10 заповідей SEO-оптимізатора


Дописати коментар

0 Коментарі