About Me

header ads

15 порад щодо прискорення індексації блогу

 15 порад щодо прискорення індексації сайту та блогу!


Раніше, коли я писав статті, я помічав, що після додавання в блог вони занадто довго індексуються пошуковими системами.


Напишеш статтю, а у видачі вона з'являється лише через 1-2 дні. Це, насправді, дуже довго і говорить про те, що з блогом щось не так! Набравшись досвіду, вивчивши купу різної інформації в інтернеті і застосувавши отримані знання на практиці, тепер мої новенькі, свіженькі статті в блозі індексуються гуглом приблизно через 2-3 години. Щоб допомогти і вам прискорити індексацію сайту (блогу), я вирішив написати докладну статтю на цю тему.


Давайте спочатку, як завжди, для новачків. Що таке індексація сайту та що таке видача?


Індексація сайту - це процес приходу на ваш сайт або блог пошуковими роботами, які сканують ваш новий доданий контент на сайт (блог) і додають його до своєї індексної бази. Тобто тепер ваша стаття видаватиметься у видачі пошукових систем.


Видача думаю зрозуміло, що це таке. Зайшли ви до будь-якої пошукової системи, набрали якусь фразу, натиснули «пошук» і він вам видає список різних сайтів, де є інформація за вашим запитом. Ви попросили, вам видали.


Чому індексація сайту така важлива?


По-перше, ваші нові статті швидше заноситимуться в індексну базу і з'являтимуться у видачі пошукових систем. Відповідно, збільшення трафіку на сайт піде швидше.


По-друге, якщо ви продаватимете посилання з сайту, то індексація сайту там відіграє дуже важливу роль. Якщо посилання на вашому сайті (блозі) після продажу не встигне проіндексуватися протягом певного часу, то грошей ви не заробите, гроші повернуться назад людині, яка замовила розміщення посилання! Також вебмайстри при покупці посилань звертають увагу на індексацію тих сайтів, на яких вони купують посилання, якщо індексація погана, то це вже мінус...


Добре! Я думаю, ви тепер зрозуміли, що індексація сайту (блогу) дуже важлива. Давайте тепер я дам вам кілька корисних порад, застосувавши які на практиці, я впевнений, що ви прискорите індексацію свого ресурсу в кілька разів.


Як прискорити індексацію сайту (блогу)?


Порадада № 1. Не хвилюйтесь! "У сенсі, не переживайте?", - можете запитати ви. Багато хлопців, які ось ось днями зробили собі сайт або блог дивуються, чому ж їх нові статті, та й весь сайт загалом, так довго індексуються пошуковими системами. Справа все в тому, що пошукові системи мають свій рівень довіри до кожного сайту (траст). Траст – показник якості сайту. До нього входять: показники ТІЦ, PR, AlexaRank, вік самого сайту, кількість сторінок в індексі, кількість зовнішніх посилань на сайт (їх якість), наявність сайту в каталогах, відвідуваність тощо.


Поки ваш сайт (блог) молодий і зелений, то не варто чекати на супер мега індексації, працюйте і все буде добре!!!


Порада №2. Додайте на сайт лише унікальний контент. Ви повинні писати самі, ні в якому разі контент не повинен бути краденим, скопійованим з інших ресурсів (ctr+с, ctr+v), скопійованим та трохи переробленим тощо. Тільки ваш контент і ні чий більше! Пошукові системи відносяться до копійованого контенту як сміття. Пишіть унікальні та корисні статті!


Порада №3. Пишіть регулярно! Дуже важливий момент. Сам зауважую, якщо не пишу в блог 3-5 днів, то швидкість індексації нових статей зменшується. Писати потрібно один раз на 2-3 дні, а краще щодня! Привчіть робота до постійного приходу на ресурс.


Порада №4. Зробіть на сайті (блозі) 2 карти сайту. Після того, як карта сайту зроблена, крім того, що ви закинете її в корінь вашого блогу (папка public_html або httpdocs), вам необхідно надіслати її пошуковим системам Google. Зробити це можна у розділі "Інструменти для вебмайстрів" - "Надіслати sitemap.xml".


Для Wordpress є один дуже хороший плагін створення карти сайту, він називається Google XML Sitemaps. Цей плагін обов'язково має стояти на вашому блозі.

Крім створення невидимої для людини карти сайту, потрібно також зробити видиму карту сайту на самому сайті (блозі). У мене це розділ «Карта блогу», в якому є посилання на всі статті мого блогу. Це дуже добре позначається на індексації. Робот приходить на блог, заходить у цей розділ і бачить одразу всі посилання в одному місці.


Зробити таку карту сайту можна за допомогою плагіна для Wordpress - sitemap generator. Після встановлення плагіну його можна налаштувати в налаштуваннях. На сторінці, якою ви хочете бачити вашу карту сайту, потрібно через редактор HTML вставити такий код - <!-- ddsitemapgen -->.


Порада №5. Зробіть внутрішню перелінковку на сайті (блозі). Правильна внутрішня перелінковка - запорука хорошої індексації сайту.


Порада №6. Зробіть RSS трансляцію всіх статей вашого блогу у різних RSS каталогах. Усі анонси ваших статей публікуватимуться в них. Пошуковики досить добре індексують RSS каталоги.


Порада №7. Поставте посилання на головну сторінку блогу у профілі облікового запису на форумі. Зареєструйтесь на 3-5 найпотужніших форумах за тематикою вашого сайту (блогу) та поставте у профілі (підпису) посилання на головну сторінку вашого блогу. Форуми постійно оновлюються та добре індексуються пошуковими системами.


Було б непогано якби ви після написання кожної статті в блог, заходили на ці форуми і залишали в якихось цікавих вам НОВИХ темах 2-3 повідомлення. Відповідно в повідомленнях відобразиться ваш підпис, а в ньому посилання на ваш сайт (блог).


Порада №8. Коментуйте найпопулярніші блоги вашої ніші. Знову ж таки, візьміть 2-3 трастових блоги вашої тематики, з хорошими показниками, гарною відвідуваністю та індексацією і залишайте коментарі до постів. Крім прискорення індексації, ви отримаєте ще й додатковий трафік на сайт (блог).


Порада №9. Робіть постінг анонсів нових статей у соціальні закладки. Пошуковики дуже швидко індексують соціальні закладки.


Щоб не мучитися і не робити постінг у ручну, можна скористатися різними програмами, які роблять постинг на автоматі.


Порада №10. Робіть кроспостинг у блогах на блог платформах wordpress, blogspot.com. Зробіть собі, виходить, 4 блоги та робіть у них кроспостинг.


Пошукові системи добре індексують ці блоги, оскільки вони є дуже трастовими. Не полінуйтеся робити кроспостінг після додавання кожної нової статті на сайт або блог.


Порада №11. Робіть анонси своїх нових постів у соціальних мережах та групах. Окрім трафіку, це ще й прискорення індексації.


Порада №12. Не забувайте про сервіс Питання/Відповіді від Google. Після того як я додаю нову статтю на блог, я йду туди і в пошуку шукаю відповідні за тематикою моєї статті питання. Відповідаю на них, залишаючи своє посилання. Думаю google швидко проіндексує свій сервіс.


Порада №13. Додайте посилання на нову статтю до соціальних мереж (Facebook, Pinterest) та Twitter. Для спрощення цієї роботи раджу встановити кнопки соціальних мереж. Твіттер дуже швидко індексується пошуковими системами.

Порада №14. Зробіть правильний файл robots.txt для блогу. Взагалі цей пункт треба було на початку статті написати, ну та гаразд! Загалом правильно складений файл robots.txt також запорука успіху в індексації вашого ресурсу.


Порада №15. Купуйте посилання з головної сторінки трастового, потужного сайту вашої тематики, який постійно оновлюється! Якщо на ваш сайт (блог) стоятиме таке потужне посилання з головної сторінки, то швидка індексація вам забезпечена. Пошукайте в інтернеті, де можна купити такі посилання. Можете зайти в пошукову систему Google і набрати наприклад «Продам посилання з морди» або «Продаю посилання з головної сторінки». Можете пошукати на форумі про пошукові системи в розділі «Посилання — обмін, купівля, продаж». Ось тільки платити за це посилання в більшості випадків доведеться щомісяця, можна купити і вічне посилання.


Ну ось, напевно, і все з цієї теми. Тепер і ви знаєте, як прискорити індексацію сайту. Можливо, хтось підкаже ще якісь хороші способи прискорення індексації? Будь ласка, напишіть у коментарях!


Тепер поговоримо про інше.


Як заборонити індексацію сайту?


Якщо ви хочете заборонити до індексації пошуковими системами якусь частину контенту на вашому сайті, то можете просто укласти його в тег <noindex>тут контент</noindex>. Закривати посилання від індексації гуглом можна так:


1 <a href="http://site.ua" rel="nofollow">Текст посилання</a>


Щоб закрити весь сайт від індексації, необхідно відкрити головний файл сайту (для wordpress це header.php) і між тегами <head></head> вставити ось такий рядок:


1 <meta name="robots" content="noindex, nofollow">


Напевно схожий рядок там вже є і виглядає він так:


1 <meta name="robots" content="follow, all" />


Ось її потрібно замінити на першу. Але взагалі закривати весь сайт від індексації не потрібно, я думаю.


Ну от і все сьогодні! Думаю із цієї статті ви візьмете для себе багато корисного! Прискорюйте індексацію своїх сайтів та блогів!

15 порад щодо прискорення індексації блогу


Дописати коментар

0 Коментарі